Ouderbrief nav heropstart Speelplein Zoeber 20/07/2020

Beste ouders.

Afgelopen week gebeurde hetgeen niemand van ons had verwacht of had durven denken.

We werden op de hoogte gebracht van een positieve test en moesten dus teruggrijpen naar een Vlaamse noodprocedure voor jeugdwerkingen. We wensen iedereen te bedanken die ons ondersteund heeft in deze dagen. We zijn en blijven als speelplein trots op hetgeen ons animatorenteam in de afgelopen weken heeft neergezet, het speelplezier dat er werd geschonken aan de kinderen en de zorg dat er werd besteed aan de maatregelen. Het is dan ook jammer dat dit op deze manier plots moest gestaakt worden.

Toch hebben ook wij geleerd dat we onze werking nog verder zullen moeten finetunen. Dit hebben en zullen we verder intern bekijken in de loop van de komende dagen.

Op maandag 20/07 zullen wij met voorzichtige stapjes terug de poorten van het speelplein openen. Met vereende krachten is er in de afgelopen dagen gezocht naar een volwaardige ploeg die de kinderen kunnen opvangen.

De werking zal in grote lijnen dezelfde blijven. Bonnetjes om 10u, boterhammen ’s middags en bonnetjes om 15u. Brengen ’s morgens zal op dezelfde plek en tijdstip (7u – 9u30) kunnen gebeuren als voorheen. Ook ’s avonds verloopt onze afhaalprocedure hetzelfde, (15u30 – 18u).

Toch zullen we enkele wijzigingen moeten aanbrengen. Zo openen we voor de komende periode slechts 2 speelbubbels. De kleuterbubbel voor onze allerkleinsten (Geel) en de bubbel “Lager” voor de 6 – 12-jarigen (Oranje) en dit voor de komende 2 weken.  Voor de bubbel Ketz’up zullen er de komende 2 weken geen activiteiten ingepland zijn. De ouders van de betrokken leden werden hier al door de jeugdwerker op de hoogte van gebracht. Dit alles geeft ons en jullie de tijd om rustig op te starten en opnieuw aan het spelen te wennen.

We laten voor de komende 2 weken geen nieuwe inschrijvingen toe en focussen ons op kleinere bubbels om de grootste opvangnood te ondersteunen. De werking zal zich blijvend richten op het geven van georganiseerd spel, maar zal meer vrij spel bevatten doorheen de dag. We richten ernaar om wel steeds dezelfde zoeberkwaliteit af te leveren.  De hoofdfocus blijft natuurlijk om onbezorgd  te spelen, zowel bij onze kinderen als onze jongeren!

Ouders die voor zichzelf liever geen risico willen nemen en niet willen intekenen op de werking voor de komende 14 dagen kunnen kosteloos annuleren via de inschrijflink of via telefoon aan de jeugdwerker. We hebben hiervoor natuurlijk alle begrip. Wie anders nog bijkomende vragen heeft over de testing, de noodprocedure of over de samenstelling van de nieuwe bubbels kan altijd bellen naar de jeugdwerker van de gemeente. Hij probeert u zo spoedig mogelijk verder te helpen.

We zijn geschrokken, aangedaan en zelfs emotioneel geweest in de voorbije dagen, maar beseffen dat dit iedereen kan overkomen. We wensen dan ook iedereen die een testing afwacht veel succes toe en hopen op veel negatieve testresultaten de komende dagen/uren.

Meer dan ooit luidt de leuze: Jeugdwerk werkt!

Met vriendelijke groet

Speelplein Zoeber.                                                                                                  0474/56 81 21